Yıllardır Türkiye’nin bir deprem ülkesi olduğunun bilimsel çalışmalar tarafından desteklendiğini savunan uzmanlar, son günlerde hiç olmadığı kadar yakından takip edilmeye başlandı. 6 Şubat tarihinde Kahramanmaraş ilinin farklı ilçelerinde meydana gelen yıkıcı depremlerin 11 ili birden etkileyerek on binlerce vatandaşın hayatlarını kaybetmesine sebep olması, milyonlarca vatandaşı olası bir depreme karşı harekete geçirdi.

Programlarda yaptığı açıklamaları ve sosyal medya paylaşımları ile sık sık gündeme gelen isimler arasında yer alan Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, son paylaşımında Uşak halkına seslendi. Şehrin mevcut jeolojik yapısını değerlendiren Ercan’ın deprem tahmini bölge halkını oldukça tedirgin etti.

İsmi değişen ancak pek çok kişi tarafından halen ‘Twitter’ olarak anılan sosyal medya platformunda yeni bir paylaşıma imza atan Ercan, Uşak ilinin jeolojik yapısını değerlendirdi. Uşak ilinin gelecekte görebileceği en büyük depremin 6,1 şiddetinde olabileceğini ifade eden Ercan, “Uşak ilimiz Gediz göçüntü depremlerinin etkisi altındadır” bilgilendirmesinde bulundu.