Savaş, Uşak Belediyesi’nin şirketi tarafından işletilen ve halk arasında “Mıcır Tesisi” olarak bilinen bir tesisin, kapasitesinin çok üzerinde fatura edildiğini belgelerle ortaya koydu. Tesisin yıllık kapasitesi 245 bin ton olmasına rağmen, Uşak Belediyesi’ne şirket tarafından 4 milyon 100 bin ton fatura kesildiğini iddia etti. Keşif artışlarıyla beraber bu rakam 5 milyon tona çıkıyor.

Savaş, “5 milyon ton mıcır ile ne kadar yol yapılabilir ve ne kadar asfalt dolgusu yapılabilir?” sorusunu uzmanlara sordu. Kara yolları standartlarında 8 metre genişliğinde, 15 santim kalınlığında yol dolgusu yapıldığında, bu malzemeyle Uşak’tan Iğdır’a, Iğdır’dan Ermenistan’a, Ermenistan’dan Azerbaycan Bakü’ye, Bakü’den Gürcistan Tiflis’e kadar asfalt yol yapılabildiğini belirtti.

Savaş, “Laf başı geldiğinde ‘yol yaptık’ diyorlar, yolları böyle yaptılar” diye ifade ediyor. 11 Osmangazi Köprüsü fiyatına 1 Osmangazi Köprüsü, 5 Yavuz Sultan Selim Köprüsü fiyatına 1 Yavuz Sultan Selim Köprüsü, 8 havaalanı parasına 1 havaalanı, 875 devlet hastanesi parasına 17 şehir hastanesi ve beş Çanakkale Köprüsü fiyatına bir Çanakkale Köprüsü yapıldığını iddia etti.

Mıcır Dosyası’nın tüm belge ve bilgileri Cumhuriyet Başsavcılığı’na iletilmiştir. Ancak dönemin İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, dosya ile ilgili soruşturma izni vermemiştir.’’dedi

Savaş, “Dünya Sultan Süleyman’a kalmadı, talan varmış, haberimiz olmadı. Şu milleti soyan soyana, dört Avrasya Tüneli parasına bir Avrasya Tüneli yaptılar” diyerek sözlerini tamamladı.