Mimarlar Odası Başkanı Çağlar Samancı sosyal medya hesabı üzerinden ''Çarşı Uşak'' başlığı ile  yaptığı açıklamada;
Öncelikle belirtmek isterim ki Uşak ın gelişmesi adına yapılan yada yapılmak istenen her projeye açık destek veririz . Ancak  
1) 50.000 m2 alanda inşaa edilmesi düşünülen  kentin sosyo ekonomik ve şehircilik açısından etkileyecek projeler yapılırken ilgili sivil toplum kuruluşları ve bölge halkının fikri( bölgeyi kullanan  insanlar) alınmadan proje üretilme fikri neden ve nasıl oluşmuştur?   
2) Yine yaklaşık 1 yıl önce bakanlıkça hazırlandığı idda edilen ve yine ilgili sivil toplum kuruluşları ve kurumlara haber vermeksizin lansmanı yapılan ( merkezinde daire olan) proje neden değiştirilmiştir? Bu ölçekte proje bakanlık tarafından yapılmadı ve iptal edildi  ise neden iptal edilmiştir?  
3) Geçen yıl lansmanı yapılan ve mimarlar odasının yapı yoğunluğu ,yeşil alan kullanımındaki azlık ,kent ve şehircilik açısından yama doku oluşması ve işletmede oluşabilecek sorunların  açık şekilde belirtilmesi  rağmen mükemmel proje olarak lanse edilen proje değiştirilmiş ve  proje üzerinden sözleşme yapılan özel mülkiyet sahiplerinin önüne apayrı bir proje ile çıkılması sonucunda oluşabilecek hukuksal sorunlar düşünülmüşmüdür?
4) Bu ölçekte yapılan projelerin tüm halkı ilgilendirdiği düşünüldüğünde şehircilik ve mimarlık açısından kentte yaşayan insanların nitelikli mekanlarda yaşaması adına bu ölçekte alanların yarışma ile düzenlenmesi ve siyasetten arındırılmış bir düşünce ile düzenlenmesi esas değil midir ? 
5) Söz konusu proje incelendiğinde yeşil alan olarak görünen alanların büyük bölümünün çatı bahçesinden ibaret olduğu ( beton üzerinde 40 / 50 cm yada daha az toprakla oluşturulmuş bahçe) ve kullanıma açık olmadığı yada fonksiyonsuz şekilde kullanıma açık tasarlanarak yer düzleminden( yoldan ) 3 ila 4 m yukarıda düzenlendiği görülmekte bu tür uygulamaların imalat ve işletmesinin çok ciddi şekilde yapılması gerektiği bilinmesine rağmen daha yeşil proje olarak lanse edilmesi doğru mudur? 
6) Söz konusu alan tasarlanırken ilgili sivil toplum kuruluşlarına danışılmadıgı  gibi hangi tasarım kriterlerine dikkat edildiği( örneğin Uşak ili gibi kar yağışı alan bir kentte asma germe sistem ile gölgelendirme) ,kentin önceliklerini bilen bir ekip tarafından tasarlanmasına ne kadar önem verilmiştir?
Belediyeler eliyle  katılımcı yönetim anlayışı bir kenara bırakılarak siyasi egoyla yapılmış ,yapılmaya çalışılan işleri görmekteyiz ,bunlardan bazıları yanlış ,ihtiyaçtan büyük yada küçük , işletme planı yapılmamış, gelecek ihtiyacına cevap veremeyecek şekilde yani sürdürülebilir olmayan,katılımcı fikirden uzak tasarlanmış Belediye işhanı ,Uşak kent otogarı, 10 yıldır 50.000 m2 si otopark olarak kullanılan ve ne yapıldığı hakkında Uşak halkının fikri olmadığı kent park , ve mimarlar odasının uyarısına rağmen kentle bütünleşmeden yapılan ve şu an galericiler sitesi olarak hizmet veren kentsel  dönüşüm alanı gösterilebilir . 
Pozitif bilimden uzak yapılaşma sonrasında ,birden fazla proje oluşmasının yanında, projenin imalatı esnasında üretim maliyetleri ve zorlukları karşısında işin gerektiğinden uzun sürmesi , sürdürebilirliğinin olmaması halkın para kaybından çok geri getirilemez  şeylerden ve çok değerli olan zamanı çalmaktan ileri gitmez’’ dedi.

"Uşak İyi Parti İl Teşkilatı Aile Şirketi Haline Geldi" "Uşak İyi Parti İl Teşkilatı Aile Şirketi Haline Geldi"

Editör: Mehmet Alperen CİNCİ