Uşak’ın ilk tarım plazası olma özelliğine sahip  New Holland 3S Plaza gerçekleşen törenle hizmete açıldı. Traktör, tarım aletleri, biçer döver gibi bir çok tarım aletlerinin satışının gerçekleştiği Tarım plazasında aynı zamanda yedek parça, servis ve tamir bakım gibi hizmetlerde sunuluyor.

Programa Uşak Belediye Başkanı Mehmet Çakın, Altıntaş Belediye Başkanı, muhtarlar, oda ve borsa başkanları, çok sayıda çiftçi ve misafirin katıldı.

26 Yıl önce gıda sektörüyle iş hayatına başlayan Mürpa ailesi yaklaşık 4 yıl önce tarım aletleri sektörünü de giriş yapan Mürpa 4 yıl önce  Türk Traktör New Holland bayiliğini aldı. İşletmenin Çiftçiye önemli hizmetler sunduğunu ifade eden Mürpa  yetkilisi Hasan Balta yaptığı açılış konuşmasında ’’Mürpa olarak, bundan 26 yıl önce gıda sektörüyle başladığımız faaliyet alanlarımızı genişleterek bugün    sigorta acenteliği, tarım araçları satışı ve satış sonrası bakım hizmetleri olmak üzere faaliyetlerimizi sürdürmekteyiz.  26 Yıldır güvenle ticaret yapan, bölgesine ve bölge insanına hizmet veren bir kuruluş olarak bundan sonra da bölgemize hizmet vermeye devam edeceğiz dedi. Hasan Balta işletmelerinin Uşakta’ki önemli bir açığı giderdiğini ifade ederek ’’bugün açılışını yaptığımız işletmemiz  bölgenin tarım araçları , tarım aletleri ve tarım ekipmanları başta olmak üzere tarım ve çiftçiye dair önemli bir eksiği gidermektedir. Uşak’ın ilk tarım plazası olan işletmemiz yaklaşık 4 bin metrekare üzerine kurulu olup 30 mesai arkadaşımızla bölgemize hizmet vermektedir. Uşak merkez ve ilçelerinin yanı sıra      Kütahya ve ilçelerine de hizmet veren işletmemiz bölgenin tarım ekipmanlarını önemli ölçüde karşılayarak bölge insanına önemli hizmetler sunmaktadır’’ dedi.

Türk Traktör Ziraat Makineleri İş Lideri Aykut ÖZÜNER’i yaptığı konuşmada  Uşak’ta açılan tarım plazasının Uşak’ta önemli bir açığın giderdiğini ifade ederek tarım plazasının bölge çiftçisinin önemli bir eksikliğini gidereceğini belirtti.

Açılışa katılan Uşak Belediye Başkanı Mehmet Çakın Uşak’ta faaliyete giren her işletmenin kendileri açısından önemli olduğunu ifade ederek bugün açılan işletmemiz  30 kişilik istihdam ederek şehrimize katkı sağlamaktadır. Ayrıca tarım palazası olması dolayısıyla çiftçilerimizin dışa bağımlığı açılışını yaptığımız firmayla azalacaktır dedi. Çakın Firmanın çiftçiye ve Uşak’a hayırlı olmasını dileyerek firma sahiplerini tebrik etti.

Konuşmaların ardından kurdele kesim töreni ve ikramlarla devam eden program da misafirler ve protokol üyeleri tarım plazasına tam not verdi.