Türk Mutfağı Haftası kapsamında Uşak’ın Lezzetleri Tanıtılıyor.
Uşak, 2025 Türk Mutfağı Haftası kapsamında düzenlenen etkinliklerle hem damaklara hem de kültürel hafızalara hitap ediyor. Uşak mutfağı, bu özel haftada geleneksel tatlarını ziyaretçilere sunarak zenginliğini bir kez daha gözler önüne seriyor.

Taşyaran Vadisi’nde düzenlenen etkinlikte;
Karahallı Ciğeri, Uşak Tarhanası, Tahin Helvası ve Haşhaş Ezmesi gibi yöresel ürünler, sadece lezzetleriyle değil, geçmişten bugüne taşınan kültürel değerleriyle de dikkat çekiyor. Uşak mutfağının temsil ettiği bu kadim miras, kentin tanıtımına büyük katkı sağlıyor.

Lezzetin yanı sıra doğa tutkunlarını da cezbeden Uşak, eşsiz doğal güzelliklerinden biri olan Taşyaran Vadisi ile de öne çıkıyor. Kendine özgü jeolojik yapısı ve büyüleyici manzarasıyla Taşyaran, her yıl binlerce ziyaretçiyi ağırlayan doğa harikası olarak dikkat çekiyor.

İklim Krizi Derinleşiyor İklim Krizi Derinleşiyor

Uşak Valiliği ve ilgili kurumlar, hem gastronomi hem de doğa turizmi açısından büyük potansiyele sahip olan bu topraklara herkesi davet ediyor. Türk Mutfağı Haftası kapsamında düzenlenen etkinlikler boyunca şehrin yöresel tatları ve doğal güzellikleri bir arada keşfedilecek.