Uşak Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi mezuniyet töreninde bir kız öğrencinin LGBT bayrağı açması tepkiye neden oldu.Sosyal medya hesabından görüntüyü paylaşan öğrenci ise gelen tepkiler üzerine paylaşımını kaldırdı.

"UŞAK ÜNİVERSİTESİ SORUŞTURMA BAŞLATTI"

Öğrencinin, LGBT bayrağı açtığı görüntüleri sosyal medya hesabında paylaşmasının ardından Uşak Üniversitesinden açıklama yapılarak soruşturma başlatıldığını bildirdi.Uşak Üniversitesi yaptığı açıklamada, "Uşak Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü'nün 17.07.2023 tarihindeki mezuniyet töreni sırasında mezun öğrencilerden birisi kıyafetine gizlediği LGBT paçavrasını hiçbir yetkilinin izni ve bilgisi olmaksızın tören esnasında provokasyon amacıyla anî bir hamle ile açmıştır. Üniversitemiz yönetim birimlerinin bu şahsi eylemi tasvip etmesi ve desteklemesi imkansızdır. Söz konusu şahsî davranışla ilgili resmi işlemler başlatılmıştır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur" ifadeleri kullanıldı.

"ALPEREN OCAKLARINDAN SERT AÇIKLAMA"

Uşak Üniversitesi mezuniyet töreninde LGBT bayrağının açılmasının ardından tepkiler giderek artmaya devam ediyor. Uşak Üniversitesinin soruşturma açıldığını duyurmasu üzerine de birçok STK'dan da açıklamalar da geldi.

Alperen Ocakları Eğitim, Kültür ve Dayanışma Vakfı Genel Başkan Yardımcısı Ali Karaca yaptığı açıklamada, "Üniversitede paçavrası açılan sapkın topluluk LGBT aileyi ve neslimizi hedef almaktadır" dedi.

Karaca açıklamasının devamında şu ifadelere yer verdi; "Aile Müslüman Türk toplumunun temel yapı taşıdır. Aile kurumunun bozulması toplumun bozulması demektir. Ahlakımızı, maneviyatımızı, toplumumuzu, gençlerimizi, neslimizi hedef alan bu güruha hiçbir alanda müsaade etmeyeceğimizi bildiriyoruz. LGBT’nin eylem ve faaliyetlerine özgürlük adı altında müsaade edilmesini ve meşru görülmesini kabul etmiyoruz. Alperen Ocakları olarak hedeflediğimiz gençlik Türk-İslam mayasıyla yoğrulmuş, milli ve manevi değerlerine, Türk ahlak, örf ve adetlerine bağlı, Şehit Liderimiz Muhsin Yazıcıoğlu’nun tabiriyle “Nefsini ruhuna, ruhunu Allah'a tabi kılmış bir gençlik”tir. Müslüman Türk toplumunun ideal gençliği böyle olmalıdır. Gençlerimiz ahlaktan ve maneviyattan yoksun sapkın düşüncelerin değil, yabancılaşmadan çağdaşlaşmak şiarı ile nesilden nesile aktarılan Türk İslam medeniyetinin değerlerinin izinde gitmelidir. Sapkın güruh LGBT’nin faaliyetlerini meşrulaştırmak, göz yummak ve izin vermek toplumumuzu felakete sürüklemektir. Bu alanda alınacak tedbirleri yetkili tüm makamlardan bekliyor ve talep ediyoruz. Toplumumuzun ve neslimizin içinde bulunduğu yaşam alanlarında karar sahibi olan yetkilileri, aile, toplum ve neslimizin korunmasında kendilerine düşen sorumluluk bilinciyle göreve davet ediyoruz."