Türkiye Büyük Millet Meclisinde gündem dışı söz alan CHP Uşak Milletvekili Ali Karaoba, “Uşak üvey evlat değildir ve 1 Eylül Stadyumu Uşak’a yakışmamaktadır” dedi.

“Kuru sözle peynir gemisi yürümez”

CHP’li vekil Karaoba, günümüze kadar yeni stat için birçok sözlerin verildiğini ifade ederek, “Bugüne kadar Uşak’ta her gelen bakan, belediye başkanları ve milletvekillerimiz söz verdiler. Yeni stadyum ha yapıldı ha yapılacak diye. Fakat ortada stadyum olmadığı gibi maalesef hiçbir isteklinin de olmadığı gibi iptal edilen bir ihalemizde mevcuttur. Müjdeyle ve kuru sözle peynir gemisi yürümez” dedi.

“Mevcut yerinde 20 bin kişilik stat”

Sporcu yetiştirmenin en temel yapı taşlarından birisi modern tesisler olduğunu belirten Karaoba, “Uşak gerek yarım asırlık futbol kulübü ve köklü taraftarı aşigolarıyla gerek sporun tüm branşlarıyla ilgilenen halkıyla modern bir tesisi çoktan hak etmektedir. Mevcut stadımızın halkımızın erişiminin kolay olmasından dolayı yerinde kalarak, tribünlerinin yenilenerek 20 bin kişilik stat yapımını talep ediyorum. Aşigolara selam olsun” dedi.

“Uşak’ın sorunları TBMM’de”

Sosyal medya hesabından yaptığı konuşmayı video olarak paylaşan Karaoba şu ifadelere yer verdi;

“Uşak'ı, Uşak'ın taleplerini ve sorunlarını TBMM Genel Kurulu'nda dile getirmeye, verilen sözlerin yerine getirilmesini talep etmeye devam ediyoruz. 1 Eylül Stadyumu'nun halkımızın hak ettiği şekilde yenilenmesini, Uşak'ı ve Aşigolar'ı ağırlayacak 20.000 kapasiteli yeni stadyum inşaatının da hızlı bir şekilde başlamasını TBMM'de talep ettik. Uşak üvey evlat değildir, olmayacaktır!”