Bayraktar, Temiz siyaset yapmak için İyi Parti’ye 2020’de katıldığını ve son 2 yıldır İyi parti kadın politikaları başkanlığını yaptığını belirtti. Belediye Meclis üyesi seçiminde İyi parti de kadınların haksızlığa uğradığını dile getiren Bayraktar, “Belediye Meclisi aday listesinin liyakatsiz olduğunu gördüm, Uşak İl Başkanı Ayşegül Obalı’nın yakın çevresi ve partimize bir kere bile uğramayan kişilerin ön sıralarda yer aldığını gördüm” dedi. İstifa nedeninin Belediye Meclis üyeliği sıralamasında, 12. sıradan aday gösterilmesi olmadığını, emek veren kadınlara haksızlık yapılması olduğunu ve bu durumun, partiye gönül veren Uşaklı kadınlar tarafından hayretle karşılandığını söyledi. 

“MUHAMMED GÜR SESSİZ VE SEYİRCİ KALDI”

Diğer siyasi partilerde Kadın Politikaları başkanlarının ön sıralardan aday gösterilmesi üzerine, Genel Başkanımız kadın olmasına rağmen partide kadınlara değer verilmediğini gördüklerini ve yaşanan bu aile şirketi oluşumuna, İyi Parti Uşak Belediye Başkan Adayı Muhammed Gür’ün sessiz ve seyirci kaldığını ifade etti.

“GENEL BAŞKANI VE İL BAŞKANININ KADIN OLDUĞU BİR PARTİDE KADINLARA DEĞER VERİLMEDİĞİNİ GÖRDÜM”

İyi Parti’ye girmemdeki etkenlerden biride Genel başkanımızın kadın olmasıydı ama Genel başkanı ve il başkanının kadın olduğu bir partide kadınlara değer verilmediğini gördüm diyen bayraktar, “Buradan Uşaklı kadınlarımıza sesleniyorum Belediye Meclis üyeliğimden ve parti üyeliğimden istifa ettim bundan sonra takdir sizindir” cümlelerini kullandı.

“81 İL DE İLK 3 TE YER ALDIK”

Uşak'ta Feci Kaza; 6 Yaralı Uşak'ta Feci Kaza; 6 Yaralı

Bayraktar, “Genel Merkezimizin başlatmış olduğu Çat Kapı projesinde fedakar arkadaşlarımla beraber, 26 bin kapı ziyaret ederek vatandaşlarımıza dokunmaya çalıştık ve bu proje kapsamında 81 il de ilk 3 te yer aldık” dedi. Gösterdikleri emeklere rağmen Obalı’nın yakınlarıyla doldurulan Belediye Meclis üyeliğine, 12. sıradan aday gösterilmesinin istifa sebebi olmadığını, partide kadınların haksızlığa uğradığını ve değer görmediklerini belirterek İstifasını kamuoyuna duyurdu.

Editör: Mehmet Alperen CİNCİ