Meteoroloji, 27 Mayıs hava durumuna ilişkin bugün çok sayıda il için kuvvetli sağanak yağış uyarısında bulundu. Saat aralığı da veren MGM’nin güncel açıklaması şu şekilde:

“Ülkemiz genelinin parçalı yer yer çok bulutlu, Güney ve İç Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz, Doğu Anadolu'nun kuzey ve batısı ile İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Gaziantep, Adıyaman ve Kilis çevrelerinin yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; İç Anadolu, Orta Karadeniz'in iç kesimleri ile Afyonkarahisar ve Kastamonu çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. Güney Doğu Anadolu'nun batısı ile Doğu Akdeniz'de toz taşınımı bekleniyor”

Meteoroloji’nin kuvvetli yağış uyarısı da vatandaşlara duyuruldu. Yağışların etkili olabileceği bölgeler için ani sel, su baskını ve yıldırım düşmesi gibi olayların görülebileceği açıklandı. Bu sebeple vatandaşların dikkatli olması gerektiği ifade edildi. MGM, bugünün hava durumuna ilişkin, yağışları İç Anadolu, Orta Karadeniz'in iç kesimleri ile Afyonkarahisar ve Kastamonu çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması, İzmir çevrelerinde de çok kuvvetli olması bekleniyor.

Uşak’ta Şehir İçi Ulaşımda Yeni Dönem Uşak’ta Şehir İçi Ulaşımda Yeni Dönem

Bu sebeple ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı ve yağış anında kuvvetli rüzgâr gibi olumsuzluklara karşı vatandaşların çok daha dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği duyuruldu.

Yağışlı havanın ortalama 2 gün boyunca etkisini sürdüreceği ancak hafta sonuna doğru sıcaklıkların artış göstereceği ifade edildi.(BHA)

Editör: Mehmet Alperen CİNCİ