Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel Uşak'ta Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel Uşak'ta

Hakan Savaş sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada;''Uşaklı  kardeşim,Bugün size Uşak belediyesinin içindeki yolsuzluklardan bahsetmeyeceğim. Uşak belediyesinin borçlarından bahsetmeyeceğim.İcralarından bahsetmeyeceğim.
Uşak belediyesinin imar rantıyla yağmalayan yandaş müteahhitlerden bahsetmeyeceğim. Bugün size denetleme raporlarındaki 2 tane veriden bahsedeceğim. Bakınız Uşak belediyesinin alacaklıların avukatlarına ödediği 2022 yılındaki rakam 17 Milyon 168 Bin TL dir.
Bu rakam sadece ana borç değildir, ana para değildir. Bu rakam sadece avukatlara ve mahkeme masraflarına ödenen paradır. Bir yılda 2022’de ilk senesinde ise bu rakam 12 Milyon 443 Bin TL dir. Yani bugünkü güncel değeri ile enflasyon farkları üzerine konulduğunda bu rakam 60 Milyon 70 Milyon gibi bir rakamdır.Yani Uşak belediyesinin içine düştüğü durumu özetlemek ve tahayyül etmeniz için en iy veri budur.Yani şöyle bir durum ortaya çıkıyor. Uşak Belediyesi itfaiye aracı alamazken, şu anda içinde bulunduğum pazar yerinin üzerini kapatamazken sadece alacaklı avukatlarına ödediği rakam budur.bunu da sizin vicdanınıza adalet anlayışınıza bırakıyorum''dedi.

Editör: Mehmet Alperen CİNCİ