Prof. Dr. Karahan, “Bu kadroları vermemekle tasarruf ediliyormuş. Bu ne büyük bir ilkel yaklaşım” dedi. Rektör Prof. Dr. Savaş’ı akademisyenlere kadro vermemekle eleştiren Prof. Dr. Karahan, hala doçentlik ve profesörlük bekleyenler olduğunu belirtti.

Prof. Dr. Karahan, “Hesap günü geldiğinde, akademisyenler ve rektörün ilişkileri gündeme gelecek. 100’lerce kadrosu ihlal edilen akademisyenlerden bahsediliyor” dedi. Prof. Dr. Karahan, “Bazı insanlara doçentlik ve profesörlük kadrosu vermemekle tasarruf ettiğini iddia ediyor. Bu ne büyük bir ilkel yaklaşım? Hem insanın hakkını gasp et, hem de tasarruf ettiğini söyle. Çünkü sadece kendisi akademisyen ve ondan başka kimse yok” dedi.

Üniversitede yandaş ve muhalif öğretim üyesi ayrımı yapılıyor. “Öğrenciler perişan ve öğretim üyeleri mağdur durumda. Öğretim üyelerinin halini hatırını bile sormuyorsunuz. Nasıl hesap vereceksiniz?” diyen Prof. Dr. Karahan, “Maalesef üniversitelerimiz bu durumda ve ayrıca bu öğretim üyeleri arasında yandaş ve muhalif ayrımı yapılıyor. Yandaş öğretim üyesinin tüm eylemleri örtbas ediliyor ve karşıt olanın en ufak hatası büyütülüyor. O kişi yönetimden uzaklaştırılıyor ve cezalandırılıyor” dedi.