Milli Sporcular 14 Madalya ile Türkiye’ye Dönüyor

Avrupa Gençlik Olimpik Festivali’nde (EYOF) yüzme, judo, atletizm kategorilerinde rakipleriyle yarışan milli sporcu, 14 madalya ile Türkiye’ye dönüyor.

EYOF 2023’e 48 farklı ülkeden katılan 3 bin 617 sporcu, 11 branşta yarıştı. Türkiye ise 7 branştan toplam 78 sporcu ile katıldı.

Ülkemize 6 Altın Madalya

Yüzme erkekler kategorisinde 400 metre serbest stilde yarışan Emir Batur Albayrak, bin 500 metre serbest stilde yarışan Kuzey Tunçelli, 200 metre kelebek ile altın madalya kazandı.

Judo, erkekler kategorisinde 81 kilogramda yarışan Emir Selim Arı, 90+ kilogramda yarışan İbrahim Tataroğlu ve karışık milli takım altın madalya kazandı.

6 Sporcumuz Gümüş Madalya Kazandı

Atletizm kızlar kategorisinde 400 metrede yarışan Eda Nur Tulum, bin 500 metrede yarışan Ayça Fidanoğlu ve Atletizm Erkekler yüksek atlamada yarışan Yasir Kuduban gümüş madalya kazandı.

Yüzme kategorisinde Erkekler 200 metre kelebekte yarışan Tuncer Berk Ertürk ve Judo Kızlar  44 kilogramda yarışan Begümnaz Doğruyol ile 63 kilogramda yarışan Sinem Oruç’ta gümüş madalya kazandı.

2 Kategoride Bronz Madalya

Judo, Erkekler 73 kilogram kategorisinde yarışan Yusuf Yazgan ile Yüzme, Erkekler 200 metre Serbest Stilde yarışan Ahmet Mete Boylu Türkiye’ye bronz madalya ile döndü.

Bakan Bak: Her Gün Yeni Bir Gurur

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak sosyal medya hesabından sporculara tebrik paylaşımında bulundu. Bak paylaşımında, “Her gün yeni bir gurur, her an yeni bir sevinç yaşatan millilerimiz bu kez de #EYOF2023’te yüzümüzü güldürdü… Maribor’dan 14 madalya ile dönen #TeamTürkiye’yi tebrik ediyorum. Harikasınız çocuklar!” sözlerini kullandı.

  (BHA)