Sağlıkla ilgili olan hizmetler zordur. Bunun altında yatan motivasyonu merak ediyoruz doğrusu, bu soruyu sizi tanıyarak yanıtlayalım mı ?
Yıllardır sektörde, dalımda hizmet vermekteyim. Amacım; misafirlerimizi var olan öz güvenlerine yepyeni sağlıklı dokunuşlarla daha öz güvenli hale getirmek.
İnsanlar aynaya baktıklarında mutlu olmak istiyorlar. İnsanların hayatlarındaki kalitenin standardını yükselt- mesinde bizler de dokunuş yapmış oluyoruz. Düşünsenize, kendimize yaptığımız ufacık dokunuşlar bile gün içindeki rutinimizi değiştirebiliyorken, aynaya baktığımızda ifademizi komple değiştiren saç gibi bir unsura kalite katarak, günlerimizin kalite standardını ne kadar arttırabiliriz . Bizim sadece bir saç ekimi yaptığımızı düşünmüyorum. İnsanların hayatlarına dokunuyor ve hatta daha iddialı olacağım; değiştiriyoruz. Yeniden var etmekten bahsetmiyorum, var olan güzeli ortaya çıkarmaktan bahsediyorum. Onların bu değişimler neticesinde hayata gülümseyerek baktıklarına şahit oluyoruz. Bu değerli bir motivasyon kaynağı...

Operasyon öncesi ve sonrasında dikkat edilmesi gerekenler ve talimatlar nelerdir ?

    Kan testleri ve kullandığı ilaçların takibi önemli. Biz zaten sözlü ve yazılı bir şekilde kişi- lere bunları önceden beyan ediyoruz. Sonuçlara göre de zaten bir rota belirliyoruz. Operasyon sü- recinde nasıl beslenmesi gerekir onu dahi kişinin kan tahlilleri sonucuna göre belirliyoruz.
Ekim sonrası plazma tedavilerinin yapılması önemlidir. Biz o saçları dökülmemeye kodlanmış bölgeden aldığımız için zaten dökülmeyecektir ama destek ve bakımının yapılması şart. PRP ve mezoterapi gibi tedaviler, kişinin operasyon sonrası kendi saçlarını kaybetmesini engeller. Sonrasında ise 1 ay sahil, havuz yasak. Bu biraz zorlayıcı olabilir. Aşırı terlemeden de kaçınalım. Saçlarda terlemeye sebep olacak yoğun sporlar- dan bir müddet uzak durmakta fayda var. Saçın enfeksiyon kapmasına sebep olabilir ve bu du- rumda başka tedaviler de söz konusu olabilir. Bu 10 gün boyunca antibiyotik alımından dolayı; cinsel hayat, alkol yasak. İlk 4 gün kafanın dik tutulması gerekir. Ağrı sızı zaten olmaz. Günde-lik hayatta, dediklerimize dikkat ederek devam edebilirler.

 

 Tedavi süresi ne kadar sürüyor ?
Operasyon aşamalı oluyor; saç ekiminde operasyon süresi alanın genişliği ile doğru orantılıdır. İlk operasyon minimum 6, maximum 8 saat sürer.
Fakat yurtdışından gelen hastalarımız oluyor onlar 4 gün kalıyorlar. 4. gün ilk yıkamalarını gerçekleştiriyoruz. Daha sonrasında onları havalimanına uğurluyoruz.

Saç analizi yapıldı ve kişi tedaviye geliyor, bir sonraki aşamayı nasıl belirliyorsunuz ?
    Öncesinde ücretsiz bir analiz yapıyoruz. Neye uygun; destek tedavi mi saç ekimi mi tespit ediyoruz. Daha sonra yurt dışından getirttiğimiz, son teknoloji cihazlarımızla yaptığımız tespitler ışığında, varsa bir rahatsızlık önce onun tedavisini gerçekleştiriyoruz. Kan tahlillerini yapıyoruz. Saç ekimi kozmetik, este- tiktir; dolayısıyla önce sağlık diyoruz. Lokal anestezi alınıyor neticede.

Farklı tekniklerden bahsediyorsunuz daha önceki röportajlarınızda, kullandığınız bu tekniklerden bahseder misiniz?
    Biz son teknolojiyi takip ediyoruz. Örneğin bizde FUT tekniği de vardı ama şu an FUE tekniğini kullanıyoruz. Artık FUT tekniğindeki gibi dikişler, kesikler yok. İğnesiz anestezimiz var; bu sayede basıncı kullanarak doku altına anestezik sıvıyı enjekte edip kişinin ağrı ve acısını hafifletiyoruz.
Diğer tekniklerden; kalem tekniği, Micro FUE, altın/ gold iğne ve çeşitli iğne uçları kullanıyoruz.

Sektördeki doğru bilinen yanlışlar desek ?

    Aslında birçok şeyden ara ara bahsettik ama spesifik bir örnek vermiş olayım. Saç alınan yerden bir daha saç çıkmaz, bu konuda iddialaştığımız hastalar bile oluyor ☺
Herkese tek teknikle mi operasyon yapıyorsunuz? Herkes farklıdır, bu yüzden herkese aynı tekniği uy- gulamak mümkün değildir. Tüm tetkikler neticesinde bazı şeylere karar veriyoruz. Standart bir prosedür olduğu algısı yanlıştır.

Peki siz daha ucuz/uygun saç ekimleri konusunda ne düşünüyorsunuz?

    “iyi bir ürünün ya da hizmetin reklamı da müşterisidir.” Biz buna, yani referansa yatırım yapan bir kuruluşuz. Kaliteden asla taviz vermem.

Türkiye sağlık turizm ve saç ekimi konusunda ne durumda?
    Türkiye sağlık turizmi açısından çok başarılı bir ülkedir. Uzmanlar işinin ehlidir. Bu sayede dünyadan da çok talepler almaktayız. Gün geçtikçe de sağlık turizmi ilerlemeye başladı, bu anlamda gelişime çok açık bir ülkeyiz. Yalnız saç ekimi de değil, diğer sağlık konularında da iyiyiz. Sadece merdiven altı yapımlar sektörü kirletiyor; bu İstanbul’da çok yaygınlaştı ve bize de hasta kaybettirdi.
VIP hizmetler veriyoruz. Ben dediğim gibi “Kaliteden Asla Taviz Vermem” bu yüzden bugün İstanbul’da olsam, ücretlerim bile daha pahalı olur. Çünkü hastama aynı hizmeti, aynı şekilde sunmaya devam ederim. Ucuz olduğu için değil, beklentinizi sağlıklı koşullarda karşılayabildiği için o kurumu tercih etmelisiniz.
İzmir olarak da sağlık turizmi ve saç ekimi konusunda iyiyizdir ama buranın genel probleminde direkt uçuşlar ve kültürel geziler yatıyor diyebiliriz. Kişiler, özellikle yurtdışından gelince direkt uçuş bulamadıkları için İstanbul tercih edebiliyor.
Gelmişken kültürel gezi de yapmış oluyorlar. Biz kültürel gezi için Efes’e gönderiyoruz örneğin, o da çok yakın sayılmaz. Bizim anlaşmalarımız mevcut; hem acentelerle hem havayollarıyla...Referanslarımız da iyidir. Bu yüzden yurtdışından müşteri potansiyelimiz yüksek... Yurtdışından gelenlerin 4 gün süresi olduğu için, hızlandırılmış bir şekilde tahlilleri yapılıyor. Hemen saç ekimini yapıyoruz ve istirahat için otele geçiyorlar. Sabah pansumanlarını yapıyoruz. Hasta için belirlenen ekip onları kültür gezisine götürüyor. Esnaf da bu sayede sağlık turizminden faydalanmış oluyor çünkü bol alışveriş yapıyorlar. 4. gün ilk yıkaması yapılır, bu aşama ekim kadar önemlidir. Bu işin püf noktası da bu diyebiliriz; %50 yıkama %50 ekim... Bir yandan şehir dışına ve yurtdışına gideceklere bu ilk yıkamayla da nasıl yıkanacağını öğretmiş oluyoruz. Çünkü şehir içindekiler 10 gün sonuna kadar her gün hemşirelerimizin yıkamasına gelebilirler ama onlar gelemez. Tabi buradan ayrılınca onları bırakmıyoruz, tüm süreci online iletişim ile takip ediyoruz. 10. günden sonra 11. gün son yıkamasını yapıyoruz.

Hastalar neden sizi tercih etmeli, bu konularda son eklemek istediğiniz bir şey var mı ?
    Donanımlı ameliyathanelerimizde ve en deneyimli doktor kadrolarımızla çalışıyoruz. Özellikle saç ekimi konusunda son teknolojileri takip ediyoruz ve tıbbi diplomaları olan doktor ekibimizle, hassasiyetle çalışıyoruz. Steril ortam koşulu bizim için önemlidir,
o yüzden ameliyathane ortamında yapıyoruz. İnsan sağlığını önemsiyoruz. Neticede 8 saat boyunca insanlar anestezi alıyorlar.
Sosyal medya hesaplarımızda paylaşıyoruz; hastalarımızın “Before-After” fotoğraflarını görmeliler. Bunlar bizim aldığımız somut çıktılar. Bizi oradan takip ederek ve hatta geçmiş hastalarımızla, izin dahilinde, iletişime geçerek de neden tercih etmeleri gerektiğine kendileri kanaat getirebilirler. Tabi akıllarına takılan her soru için bizimle de ücretsiz iletişim kurabilirler.