Mübarek Ramazan ayına bir gün kala Uşak’ı seven Uşak’ın geleceğini dert edinen ünlü isimler Uşak’ın hayat kaynağı olan Murat dağı için Murat Dağı’nda bir araya geliyor. 2 bin 312 metre yüksekliğe sahip Murat Dağı, Türkiye'nin en yüksek noktasından çıkan termal su alanına sahip olup, ülkemizde hem termal hem de kış sporları alanına birlikte sahip olan tek yeridir.

10 Mart Pazar günü Murat Dağı’nda Serhan Asker ile Görkemli Hatıralar programı düzenlenecek, amacı Murat Dağını korumak, yüceltmek ve sahip çıkmak adına gerçekleştirilecek, programda Büyüğüyle, küçüğüyle, genciyle ve yaşlısıyla Uşak’tan yüzlerce kişinin katılacağı programda, Uşak’lı vatandaşlar 40 milyon kişiyi ilgilendiren, bölgenin hayat kaynağı olan Murat Dağı suyunu savunmak ve maden ocaklarından korumak için Muratdağı'nda 10 Ocak pazar günü yapılacak piknik organizasyonunda buluşacak. halk TV ekranlarında canlı yayınlanacak olan programda Cumhuriyet Halk Partisi Uşak Belediye başkan adayı Özkan Yalım, Merkez Bankası eski başkanı Durmuş Yılmaz Serhan Asker'in sunumuyla halk TV ekranlarında canlı yayınlanacak olan Görkemli Hatıralar programında bir araya gelecek.

HALKIN MÜCADELESİ MURAT DAĞI İÇİN

Yalım, “Maden şirketlerinin Murat Dağı’nı yağmalama çabalarına dur diyen ve engel olan halktır. Maden şirketlerine Murat Dağı’nda altın aramalarına izin çıkmamasının sebebi halkın tepkileri ve gayreti sayesindedir. Hep birlikte tüm Uşak olarak Murat Dağı’nın sesi olmak yine bizim görevimizdir” dedi.

10 Mart Pazar günü tüm Uşak halkının davet edildiği kardeşlik buluşmasında Murat Dağı'na hareket için Atatürk Heykel önünden toplanma 06:30 kalkış saati ise 07:00'da olacağı bildirildi.