Milletvekili yemin töreninin, Cuma günü yapılacağı açıklandıktan sonra kayıt işlemleri hız kazandı.

Sabah saatlerinden itibaren TBMM Şeref Holü’ne gelen çok sayıda milletvekili kayıt işlemlerini gerçekleştirdi.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, AK Parti Şanlıurfa milletvekilleri ile kayıt işlemlerini yapmak üzere Meclis'e geldi. Kayıt işlemlerini tamamladıktan sonra gazetecilere konuşan Bozdağ, Şanlıurfa olarak Meclis'e kalabalık geldiklerini belirtti.

Şanlıurfalılara teşekkür eden Bozdağ, Türkiye'nin demokratik bir seçimi geride bıraktığını, seçimlerin hem birinci turda hem de ikinci turda büyük bir demokratik olgunlukla gerçekleştiğini ifade etti.

Bozdağ, AK Parti Şanlıurfa milletvekillerine rozetlerini taktı. Adalet Bakanı Bozdağ'a ise rozetini AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Cevahir Asuman Yazmacı taktı.

Kayıt işlemlerini tamamladıktan sonra açıklama yapan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Bursa Milletvekili Efkan Ala, Türkiye'yi her alanda geliştirerek, kalkınmış, demokrasisi, ekonomisi güçlü 10 ülke arasına girme hedefine doğru devam edeceklerini söyledi.

AK Parti Gaziantep Milletvekili Abdulhamit Gül, Meclise gelerek kayıt işlemlerini tamamladı. Abdulhamit Gül'e milletvekili rozetini eşi İlknur Gül taktı.

İYİ Parti Grup Başkanvekili Dursun Müsavat Dervişoğlu, kayıt işlemlerini tamamladıktan sonra gazetecilere yaptığı açıklamada, "Millete hizmet yolculuğu bitmez, siyasetin her alanında hizmet üretebilmek mümkündür." dedi.

AK Parti Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Eyyüpoğlu'na rozetini, 19. ve 20. dönemde Anavatan Partisi, 23, 24 ve 25. dönemde AK Parti'den Şanlıurfa milletvekili seçilen dedesi Seyit Eyyüpoğlu taktı.

CHP Osmaniye Milletvekili Asu Kaya Gedik, 28. Dönem'de Osmaniye'yi CHP'den temsil edeceği için çok mutlu olduğunu dile getirdi.

AK Parti Kastamonu Milletvekili Fatma Serap Ekmekci, Kastamonu'dan ilk defa kadın milletvekili seçildiğini, bu yüzden çok heyecanlı olduğunu belirtti.

AK Parti İstanbul Milletvekili Nurettin Alan kayıt işlemlerini yaptırmak için Meclis'e ailesiyle geldi. Rozetini annesi Fatma Alan'ın taktığı Nurettin Alan ve ailesi bu sırada duygulu anlar yaşadı.

AK Parti İstanbul Milletvekili Rümeysa Kadak, kayıt için TBMM'ye gençlerle birlikte geldi.

CHP'nin TBMM'deki en genç üyesi İzmir Milletvekili Gökçe Gökçen ise kayıt sonrası yaptığı açıklamada, gençlerin ve kadınların temsilcisi olmaktan dolayı gururlu olduğunu belirtti. Gökçen'e rozetini CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel taktı.

MHP Konya Milletvekili Konur Alp Koçak, kayıt işlemlerini yaptırmak üzere TBMM Genel Sekreteri Mehmet Ali Kumbuzoğlu'nun da aralarında bulunduğu Meclis'teki mesai arkadaşları ile kayıt alanına geldi.

AK Parti Batman Milletvekili Ferhat Nasıroğlu, AK Parti İstanbul Milletvekili Seda Gören Bölük, Yeşil Sol Parti İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder, Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ, DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Emin Ekmen AK Parti Van milletvekilleri Kayhan Türkmenoğlu ve Burhan Kayatürk, AK Parti Bingöl Milletvekili Feyzi Berdibek, AK Parti İstanbul Milletvekili Hulki Cevizoğlu, CHP Antalya Milletvekili Cavit Arı, CHP Giresun Milletvekili Elvan Işık Gezmiş, CHP Kocaeli Milletvekili Harun Özgür Yıldızlı ve Yeşil Sol Parti Mardin Milletvekili George Aslan da bugün kaydını yaptıran isimler arasında yer aldı.

TBMM'de bugün yapılan kayıtlarla birlikte, kayıt işlemini tamamlayan milletvekilli sayısı 403'e ulaştı. (BHA)