Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Kılıçdaroğlu’nun açıklamalarından önemli başlıklar şöyle:

“Gezi tutukluları haksız yere hapiste tutuluyor.”

”Toplumun canını yakan bir sorun var ekonomi… Alış veriş yaptığınızda canınızın yandığını görürsünüz. Öyle bir noktaya geldik ki artık ekonomi dikiş tutmuyor. En büyük paramız 200 lira ile ancak 20 tane simit alabiliyorsunuz. Türkiye borç para bulundu diye sevinen bir ülke oldu. Dünyada gıda fiyatları düştü. Türkiye’de alışveriş yaptığınızda canınız yanıyor.”

Emekli maaş zammı

”Emekliye 5 bin lira verecekler. ‘Emekli neden çalışıyor?’ bunu sormuyorlar. Bu parayla 500 tane simit alınabiliyor.”

İsrail – Filistin

”Bugün 138 devlet Filistin’i kabul ediyor. Hiçbir dava sivillerin öldürülmesini haklı kılmaz.”

”Eğer bir sorun çözümsüzse Filistin İsrail örneği verilir. Artık bu sorunun 21. yüzyıl dünyasında çözülmesi gerekiyor.

”Öteden beri bizler bütün komşularımızla iyi ilişkiler kurardık. AK Parti iktidarına kadar.”

”Bu yabancı askerler kim?”

”Önümüzde teskere var. Terörle mücadele edeceğiz diyorlar. Hiçbir zaman terörle mücadeleye karşı olmadık. Şimdi önümüze bir teskere gelecek. Elbette ki terörle mücadele konusunda her türlü desteği veririz ancak teskere Cumhurbaşkanı isterse yapancı silahlı kuvvetleri ülkeye davet edecek diyor. Öncelikli sorum Bahçeliye; Yabancı asker postallarının Türkiye topraklarını çiğnemesine evet diyor musun demiyor musun? Bahçeliye ikinci sorum; Bu yabancı askerler kimler? Hangi askeri terörle mücadele için Türkiye’ye davet edeceksiniz?”

”Öyle bir noktaya geldik ki helikopterimiz düşürülür yabancılardan duyarız, gemimiz batar yabancılardan duyarız. Türkiye Cumhuriyeti hiçbir zaman böyle bir durumda kalmamıştı.”

”Bir tek yabancı askerin Türk topraklarına postallarının değmesini istemiyorum. Yabancı asker istiyorsan evet de, milliyetçiyim diyorsan hayır de.”

”Suriye’de askerlerimiz şehit edildi, vuran Rusya’ydı, Rusya’nın özür dilemesi gerekiyordu. Erdoğan soluğu nerede aldı, Putin’in kapısında. 33 askerimiz şehit olmuş, gidiyoruz kapılarına. Bir de kronometre açık bekletiyorlar sizi tüm dünya görsün diye.”

”Bir de bize milliyetçi değilsiniz diyorlar. Milliyetçiliği arıyorsan Kıbrıs’ın Beş Parmak Dağları’na bakarsınız.”

”Şimdiki Meclis’e Gazi Meclis denmez”

”Şimdiki meclis el kaldırıp indiren bir meclis. Kimse kanuna da bakmıyor. Bazen grup başkanı el kaldırınca kaldırıyorlar. Dünya tarihinde ilk kez bir parlamentoda yolsuzluk yapanlar hakkında soruşturma ve kovuşturma yapılamaz kanunu çıktı. O yüzden dedim şimdiki meclise Gazi meclis denmez.”

”Yabancı askerler gelsin terörle mücadele etsin diyen bir meclise ne diyeceksiniz? Bu yabancı askerler kim? Bizleri suçluyorlar siz teröre destek veriyorsunuz diye.”

”Erdoğan ve Bahçeliye üç soru soracağım: Bir, tasarruf mevduatı fonu yöneticileri yolsuzluk yaptığında haklarında soruşturma ve kovuşturma açılmayacaktır diye kanun teklifi gelirken bu kanun teklifinden sizin haberiniz var mıydı? İki, dünyanın hangi parlamentosunda yolsuzluklar hakkında araştırma ve kovuşturma yapılamaz diye bir kanun çıkmıştır? Üçüncü sorum, herhangi bir parlamentoda milletvekilleri bir kamu kurumunda yolsuzluk yapanlar hakkında araştırma ve kovuşturma yapılamaz diye bir kanuna evet mi diyecektir hayır mı? Siz hangi gerekçeyle bu kanunu kabul ettiniz?” (BHA)