Uşak Belediye Başkanı Mehmet Çakın, Belediyeye ait sosyal tesislerde her sabah Ak Parti üyelerine kahvaltı düzenlemektedir. Bu konu üzerinde görüşlerini paylaşan Hakan Savaş “Ağalık Milletin parasıyla olmaz” dedi.

Savaş, “Belediye Sosyal tesislerinde çalışan herkesin maaşını ve Mehmet Çakın’ın verdiği kahvaltılarda içilen ve yenilen her şeyin parasını milletimiz ödemektedir. Fakat seçim tarihi yaklaştıkça Mehmet Çakın işi izanından çıkarmıştır, Belediye sosyal tesislerini AK Parti İl binası haline getirmiştir” ifadelerini kulandı.  

Emekli Maaş Farkları Ne Zaman Ödenecek Emekli Maaş Farkları Ne Zaman Ödenecek

“HER GÜN 300 - 400 KİŞİYE KAHVALTI VERİYORLAR”

Geçtiğimiz yıllarda, Belediye Sosyal tesislerinde Ramazan programları gerçekleştiren Ak Parti, Belediye ve Milletin paraları ile 30 gün boyunca sahur ve iftar yemekleri verdi.

Savaş, “Uşak Belediye Başkanı Mehmet Çakın her gün seçim çalışması öncesinde 300 – 400 kişiye kahvaltı düzenliyor, biz bunun doğru olmadığını söylüyoruz. Oturan müşterilere birazdan Ak Partinin kahvaltısı düzenlenecek diyerek dışarı çıkartıyor, yeni gelen vatandaşları içeri dahi almıyorlar. Halkımızı, Milletimizi kendi tesisinden mahrum bırakıyorlar” ifadelerini kullandı.

“SİYASİ PARTİLER KANUNU AÇIKTIR BÖYLE BİR HAKKI YOKTUR”

Siyasi partiler kanununda açık bir şekilde belirtilen madde de Belediye Başkanı, Belediyenin imkanlarını seçim kampanyası için kullanamaz.

Savaş, “Mehmet Çakın’a bu durum sorulduğunda Belediye Başkanının bu tip çalışmalara hakkının olduğunu iddia ediyor, halbuki  siyasi partiler kanununda açık bir şekilde böyle bir hakkının olmadığı belirtilmiştir. Bu tür çalışmalar yapan diğer siyasi partiler kendi bütçe ve imkanlarıyla bu organizasyonlarını gerçekleştiriyor, sizde kendi imkanlarınız ve bütçeniz ile gerçekleştirmeniz gerekmektedir. Milletin parası ile Milletin tesislerinde, Parti toplantıları ve kahvaltı düzenlemek ahlak dışıdır” cümleleri ile sözlerini noktaladı. 

Editör: Mehmet Alperen CİNCİ