Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile Hazine ve Maliye Bakanlığı iş birliği ile birçok vatandaşa her ay devlet desteği ödemesi verilmekte. Destek ödemelerine zam müjdesi kararı resmi gazetede yayımlanarak yürürlüğe girdi. 1 Temmuz 2023’ten itibaren yeni destek ödemesi 4500 TL olacak.

 Karara göre ulaşım desteğinin engelli ve yaşlı bireylerin şehir içinde kara yolu, deniz yolu, demir yolu, özel halk otobüsleri ve deniz ulaşım araçlarından ücretsiz yararlanmasını sağladığını belirten bakanlık 2015 yılından beri bu destek ödemesi miktarının 1.6 milyar liraya ulaştığını ifade etti.

TBMM’DEN geçen ve Resmi Gazete’de yayımlanan kararla birlikte ulaşım desteğine yüzde 50 oranında zam yapılmış oldu. Karar 1 Temmuz 2023 tarihinden itibaren geçerli olacak. Aile Bakanlığı söz konusu zam kararı ile ilgili durumu yaptığı açıklamada “Şehir içi toplu taşıma hizmeti veren her bir özel denizyolu ulaşımı aracı için aylık 2.250 lira olan destek ödemesi miktarı 3.375 liraya, Ankara ve İstanbul büyükşehir belediyelerinde şehir içi toplu taşıma hizmeti veren her bir ulaşım aracına ödenen aylık 2.992,5 lira ise 4.500 liraya, büyükşehir belediyesi olan diğer illerde şehir içi toplu taşıma hizmeti veren her bir ulaşım aracına ödenen aylık 2.250 liralık destek 3.375 liraya, büyükşehir belediyesi olmayan illerde şehir içi toplu taşıma hizmeti veren her bir ulaşım aracına ödenen aylık 1.800 liralık destek ise 2.700 liraya yükseltilmiştir” şeklinde ifade etti.