Haber videosu için:  http://www.youtube.com/watch?v=lWRcpUxYbEo&t=18s

Savaş; ‘’Son iki yılda Uşak belediyesinin yaptığı festivallerde harcanan rakamın enflasyon farklarıyla 51 milyon TL olduğunu belgeleriyle ispat etti. Sayıştay raporlarında ekonomik sıkıntılarından dolayı itfaiye aracı alamadığını beyan eden bir belediye 51 milyona festivale para mı harcar? ’’dedi.

Savaş; Uşak Belediyesinin son 2 yılda Uşak’a getirdiği ünlülere ödenen rakamları bir video ile yayınladı.

Savaş yaptığı açıklamada; Bugün Uşak belediyesi tarafından festivallerinde şölenlerinde yapılan israfı harcanan paraları rakamlarıyla izah edeceğim anlatacağım. Rakamların hepsi de resmi verilerde denetleme raporlarında yer almaktadır. Ünlü sanatçıların şehrimize gelmesi vatandaşlarla buluşması doğru ve güzel bir çalışmadır, fakat Uşak belediye başkanı Mehmet ÇAKIN, her işte olduğu gibi ölçü ve izanı bu işte de kaçırmıştır. Şimdi size festivallerde harcanan paralardan bir iki tane örnek vereceğim Funda ARAR’ a 3 Milyon 24 Bin TL para ödenmiş. 2023 senesinde Manga‘ ya 950.000 TL, Mustafa CECELİ‘ ye 877.000 TL Demet AKALIN‘ a 1.250.000 TL Oğuzhan koçak 960.000 TL, Tuğçe KANDEMİR‘ e 772.000 TL Tülin ŞAHİN’ e 694.000 TL Sefa DOĞANAY’ a 810.000 TL yaklaşık şehrimize son iki yılda yüze yakın şovmenden tutun türkücüsünden, şarkıcısından, fenomenden bir çok ünlü geldi yüzü aşkın ben size yedi sekiz tanesini gösterdim iş öyle bir hale gelmiştir. Aslında bazı yerlerde aynı gün satışa çıkan arsalara baktığımızda üç parsel satmışlar Bölme Mahallesi’nde Tülin Şahin’i getirmişler, dört parsel satmışlar Funda Arar’ı getirmişler, Muharremşah Mahallesi’nde iki parsel satmışlar Oğuzhan KOÇ’u getirmişler, üç parsel satmışlar Sefa DOĞANAY’ı getirmişler.

ANADOLU’DA TARLAYI SATIP PAVYONA EĞLENMEYE GİDEN DAYILAR GİBİ BURADA İBRETLİK BİR DURUM VARDIR

Böyle bir veriler böyle bir rakamlar oluşmuş hani Anadolu’da tarlayı satıp pavyona eğlenmeye giden dayılar gibi burada ibretlik bir durum vardır. Çocuklarımızın okul bahçesini bile satılığa çıkardılar. Çocukların okul bahçesine satılığa çıkardığı para, bir gecede patlattıkları havai fişek parasını karşılamıyor. İş bu haldedir şimdi sorum şu? Ekonomik sıkıntılarından dolayı itfaiye aracı alamadığını sayıştay rapolarında beyan eden bir belediye 51 milyon TL’ye festival yapar mi yapar?

BİR BELEDİYE 51 MİLYONA FESTİVAL Mİ YAPAR

2022 seneki 15.500.000 TL festivallere para harcamışlar, rakam 2023’te ise 17.200.000 TL bu festivallere para harcamışlardır. Enflasyon farklarını koyduğumuz zaman rakam 51 milyon TL’dir

Bu soruyu sormak gerekiyor 300 tane kamyonun kepçesi greyderi icralık olan ve hatta yediemin depolarında olan bir belediye 51 milyona festival mi yapar? İşçisinin personelinin SGK primini ödeyemediği için bundan dolayı bunu öteleyen bunu ötelediği için de 60 milyon faizi milletin sırtına yükleyen bir belediye 51 milyona festival mi yapar? Şimdi soru şu bu belediye 90 milyon tl borcunu ödeyemediği için 190 Milyon tl olarak ödemeyi taahhüt etmiş ve bankalara ertelemiştir.100 milyon faizi milletin sırtına yüklemiştir. Böyle bir belediye 51 milyona festival mi yapar? Şimdi iş öyle hale geldi ki artık israf bu boyuttadır ağlanacak halimize gülüyoruz diye bir söz vardır

ÇÜNKÜ BİR DİLBER EKSİK KALMIŞTI DİLBERİ’DE BEKLİYORUZ.

Şehirdeki vatandaşlarımızdan da çok talep var Uşak Belediye Başkanı Mehmet ÇAKIN bir dahaki sefere Belediye Başkanı olursa Dilber’i getirmesini istiyorlar. Biz de buradan kendisine duyuruyoruz, biz Yılmaz Erdoğan’dan rica ediyoruz, Uşak Belediye Başkanımızla irtibata geçsin Dilber’i de Uşak’a en kısa zamanda getirsinler. Çünkü bir Dilber eksik kalmıştı Dilberi’ de bekliyoruz." ifadelerini kullandı.