Sosyal medya hesabı üzerinden açıklama yapan Kılıçdaroğlu Gönüllüleri Uşak Başkanı Doğukan Kurnaz açıklamasında';'' 

Pahalı hammadde demek pahalı üretim, az tüketim demektir!

Geçtiğimiz yıllarda 20 milyon ton civarında olan buğday üretimi yıllara göre düşüşte.Tabi ki bu düşüş sadece çiftçilerimizi değil başta esnaflarımızı ve bizleri de etkiledi. Malumunuz Dünya’da en çok buğday ithal eden ülkeler sıralamasında en son açıklanan verilere göre ilk üçüncü sırada yer alan ülkemiz kur fiyatlarının yükselişiyle pahalı hammadde ile karşı karşıya kaldı.

Pahalı hammadde demek pahalı üretim, az tüketim demektir. Fırıncı esnaflarımız 1 ay önce unun çuvalını 380 TL den alırken şuan 650 TL civarından temin etmekte. 

1 Ekmeğin sadece hammadde (Su, Un, Tuz,Maya) tutarı gün geçtikce artmakta,  bunun üzerine işçilik, dükkan kirası, yakıt fiyatı(doğalgaz),bayi iskontoları bindiğinde ilimiz sınırları içerisinde 7.50 TL olan ekmeğin satış fiyatı fırıncılarımızın harcamalarını karşılamamaktadır. Bir yandan da tüketicilerin de ekmeğe ulaşımı gün geçtikçe zorlaştırmakta. Fırıncılarımız dükkanlarının kepenklerini kapatmamak adına zarara dahi girse halen mücadeleye devam ediyor.

Peki buna karşı ne yapmamız gerekmekte? Acilen ata tohumlarımız ile yerli üretimi desteklemeli, bankalar tarafından sırf borcunu ödeyemediği için el konulan topraklar çiftçilerimize iade edilmeli, çiftçilerimize yakıtta, enerjide indirim sağlanması gerekmektedir.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi  "Milletimiz çiftçidir. Milletin çiftçilikteki çalışma imkanlarını, asri ve iktisadi tedbirlerle en yüksek seviyeye çıkarmalıyız."dedi