Ak Partiden aday gösterilmeyen Arpacı, “Kırgın ve küskünüm ama beni bırakmayan bana destek olan hırçın ve istekli kitle sayesinde yeniden aday oldum. Halkımı başı kesik koyun gibi ortada bırakmak istemedim” dedi. Ak Partiden aday gösterilmediğinde ortada bir durgunluk ve Banaz halkının üstüne ölü toprak serpildiğini belirten Arpacı, “bazıları kendi çıkarları için bu heyecanın ve hevesin üstesinden gelemez” ifadelerini kullandı.

BANAZ HALKINDAN ARPACIYA TEPKİ

Arpacı’ya Banaz dışından da büyük tepkilerin geldiği, Banazlıları Kafası kesilmiş koyuna benzetme sözüne, bu ne biçim bir Banaz sevgisi, Banaz’ı seven insan, Banazlıları  Başı kesik koyuna mı benzetir diyerek, zaten yavru köpeklerin yakılarak öldürüldüğü, ve ayrıca Banaz Belediyesi Hayvan barınağında bakımsızlık pislik ve ilgisizlikten ölen köpek yavrularını izledikten sonra Başkan Zafer Arpacının Banazlıları kesik koyun başına benzetmesinin normal olduğunu söyleyerek, Banaz olarak biz kesik koyun başı gibi değiliz, kendisi Ak Partiden 10 yıl sonra yeniden aday yapılmayınca psikolojisi bozuldu galiba diyerek tepki gösterdi.

10. Yılda Ak Partinin yaptığı her şeyi sahiplenen Zafer Arpacının nedense Banaz insanına yakışır bir hayvan barınağı bile yaptıramadığını görünce, başı kesik koyun tabirini daha iyi anlıyoruz denildi.