Diyanet İşleri Türk İslam Birliği’ne (DİTİB) ait Süleymaniye Camii önüne gelerek lastik yakan bir kişi “Türkleri Sevmiyorum” diyerek saldırıda bulundu.

Saldırı ile ilgili bilgilendirmeyi DİTİB Dormagen Süleymaniye Camii sekreteri Aykut Akay yaptı. Akay yaptığı yazılı açıklamada caminin önüne 06.07.2023 Perşembe günü sabah saat 10.00 civarlarında gelen kişinin lastik yakıp sloganlar attığını belirtti.


Açıklamasının devamında Sekreter Aykut Akay “Malesef Almanya’nın bir çok bölgesinde olduğu gibi camilerimize ırkçı saldırıların ardı arkası kesilmiyor. Camimizin önüne gelen kişi lastik yakıp slogan attığı sırada cami cemaatimiz yanına geliyor ve O’na ‘Burası bir ibadethane, neden böyle bir şey yapıyorsun?’ şeklindeki sorusuna üstelik polisin yanında ‘Ben Türkleri ve Müslümanları sevmiyorum. Çekin gidin ülkemizden’ diyerek öfkesini kustuğunu dile getirmiş” dedi.

Daha önce de aşırı sağcı kişi ya da kişilerin, 2012’de temeli atılan inşaat halindeki camimizin duvarlarına gamalı haç çizdikleri ve ”Pis Müslümanlar”, ”Almanya Almanların vatanıdır”, ”Pis kültürünüz buraya ait değil” diye yazdıklarını hatırlatan Akay, yetkililerden daha duyarlı olmaları ve önlem almaları çağrısında bulundu.

Olay yerine gelen polisin şahsı sorgu için emniyete götürdüğü ve saldırıyla ilgili geniş çaplı soruşturma yürüttüğü ifade edildi.

Köln ve Düsseldorf şehirleri arasında bulunan, 4 bin 500’e yakın Türk’ün yaşadığı Dormagen şehrindeki 11 bin 500 metrekarelik alanda kurulan Süleymaniye Camii 450 metrekare ibadethane, 550 metrekare konferans salonu ile müminlere hizmet veriyor.(BHA)