Uşak Ticaret ve Sanayi Odasında 25.04.2023 tarihinde 4 parti ve adayları meclis üyelerine art arda kendilerini tanıttılar. Toplantı Uşak Ticaret ve Sanayi Odasında gerçekleşen olağan meclis toplantısına gündem dışı olarak dahil edilen AKP-CHP-MHP-İYİ Parti ve adayları iş dünyasından oy istedi. Toplantıda ilk söz Ak Parti grubuna verilirken İsmail Güneş; “Biz parti olarak liberal ekonomiden yanayız. Yap işlet devlete el koyarsa kim güvenir de Türkiye’ye yatırım yapar.” Dedi.

Milletvekili adayı Fahrettin Tuğrul ise “Sizler ticaret ile uğraşıyorsunuz Uşak sanayisini yıllardır takip ediyoruz. Tacir dediğin basiretli olur.” Dedi.

Bir meclis üyesinin “22 yıldır 22 kilometre olan Ulubey karayolunu yapamadınız, yolda sürekli böbrek taşı döküyoruz ve sürekli ölümlü kazalar oluyor. Mezarlara gitmekten yorulduk.” Bu konuda ne düşünüyorsunuz sorusu üzerine İsmail Güneş; “karayolu bölge il müdürü kontrol etseydi bu yol böyle olmazdı. Oradaki hatalar milletvekili olarak bize yazdı. Kabul ediyoruz çevre yolu süre olarak biraz uzadı.” Dedi.

Sonrasında toplantıya katılan CHP grubu adına söz alan Milletvekili Özkan Yalım “10 yılda çevre yolu bitmedi, biz iktidara geldiğimizde kalan tüm kısmını 6 ay içinde bitireceğiz. Maalesef mevcut Ak Parti iktidarı Uşak’ın yolunu 10 yılda bitiremedi. Söz veriyorum, Sabiha Gökçen ve İstanbul Havalimanına haftanın beş günü karşılıklı sefer düzenlettireceğiz. Yap işlet devret olan tüm büyük projeleri devlet olarak iktidara geldiğimizde el koyacağız.”

İyi Parti grubu adına söz alan eski Milletvekili Durmuş Yılmaz ise; “yap-işlet-devret modeliyle iş yapan şirketlerin sözleşmelerine ulaşamıyoruz. Türkiye haydut devlet değildir. Bu konuyla ilgili uluslararası hukuk kurallarına göre hareket edeceğiz. El koyacağız diyemem.” Dedi

Milliyetçi Hareket Partisi adına söz alan Ayhan Kınden ise; “bende bir sanayiciyim. Uşak’ı teşvikte altıncı bölgeye aldıracağım. Yeşil enerji dönüşümü için elimden gelen her şeyi yapacağım. Uşak için gövdemi ortaya koymaya talibim. UTSO'da genel siyasete çok girmek istemiyorum ama şunu bilin ki; Ülkeyi böldürmeyeceğiz, parçalatmayacağız. MHP bu ülkenin sigortasıdır.” Dedi.