17 Nisan' da Uşak'ta 2700 örneklem üzerinde yapılan Ankette Seçimin Ak Parti ve CHP arasında geçeceği,İYİ Partinin beklediği sonucu alamayacağı öngörülüyor.

Uşak ve ilçelerinde 2.700 kişiye milletvekilliği için yapılan anketlerin sonuçları şöyle;

AKP: %35.2
CHP: %32.8
MHP: %10.6
İYİ PARTİ: %7.5
Memleket Partisi: %6.8   Diğer:%2 Kararsız:%5.1

Bize ulaşan anketlerin sonucu bu haldeyken, düşüncem şu yönde Uşak’ta Yerel Seçimlerinden kalma şöyle bir algı var;
30 mart 2019 yerel seçimlerinde CHP seçmeni İYİ parti adayına oy vererek yüksek bir oy almasını sağlamıştı.Çünkü kendi adaylarının kazanmayacağını düşünüyorlardı.
14 Mayıs genel seçimleri için İYi parti Milletvekili adayı olarak  CHP seçmeninde desteği ile yerel seçimlerde yüksek oy alan Muhammed Gür'ü 1. sıraya getirdi. Anketlere göre CHP seçmeni bu seçimde kendi partisine oy verecek.Son yapılan anketlerde böyle gözüküyor. Yani iyi partinin 14 Mayıs seçimlerinde Uşak’ta şansı yok. 
Uşak’ta seçim CHP ve Ak Parti arasında geçecek.

Anket Sonuçlarını ise yorumlayacak olursam;
Chp seçmeni kenetlenmeli ve sadece kendi partisine oy vermeli. Çünkü İYİ Parti son düzlükte çok kan kaybetti. 
Şu an iyi partinin bu oranlarla Uşak'ta kazanma durumu yok.
Artık CHP seçmeninin yerel seçimde verdiği oyları geri alma zamanı geldiğini düşünüyorum. İttifak içerisinde adayların iyi değerlendirilmesi gerekiyor, AK Parti Teşkilat üyelerinde bir rahatsızlık var. Adaylarının halk tarafından bir karşılığı olmadığını çok iyi biliyor ve seçimde Cumhurbaşkanı'nın popülerliğini kullanarak seçim çalışması yapmakta. Adayların yüzünü araçlarda, meydanlarda görmek neredeyse imkansız bu zor durumda CHP seçmeninin iyi partiye oy vermesi sadece Ak Partinin ekmeğine yağ sürüyor anket sonuçları ortadayken ısrarın sonuçları çok da değiştireceğini düşünmüyorum.
Bunun için millet ittifakı seçmeni CHP çatısı altında birleşmesi ittifak adına en iyi sonuç olacak Memleket Partisinin düştüğü duruma İYİ partililer de düşmesin oyları bölmek yerine birleşmek en güzel sonuç olacak aksi taktirde 2. Vekili zorlayan oAK Parti 2. Vekili çıkarma şansı yakalıyor.Parlamenter sisteme geçiş yolunda milletvekili sayısının önemini düşünerek oy kullanmak gerek