İyi Parti'de başlayan istifa furyasına, partinin önemli isimlerinden Durmuş Yılmaz ve Bahadır Erdem de katıldı.2018'de İyi Parti'den Ankara Milletvekili olan Uşaklı Durmuş Yılmaz, “İyi Parti üyeliğimi sonlandırdım. Bilgilerinize" diyerek, istifasını sosyal medya hesabından duyurdu.

Öte yandan; Yılmaz'ın istifasının ardından partinin önemli isimlerinden olan Bahadır Erdem de istifa etti. Partide Hukuk ve Adalet Politikaları Başkanı olarak görev yapan Erdem, istifa açıklamasında İyi Parti'nin Ankara ve İstanbul'da seçimi kaybetme pahasına CHP adaylarına karşı aday çıkarma ısrarını gerekçe gösterdi.

İyi Parti Merkez İlçe Eski Başkanı Hakan Savaş eski çalışma arkadaşının istifa gerekçelerini şöyle sıraladı. Sosyal Medya Hesabından Paylaşım Yapan Savaş;

''DURMUŞ YILMAZ'IN İSTİFA GEREKÇELERİ başlıklı paylaşımında''

1-Parti daha iktidar olmadan kirlenmiştir. İktidar olunca düşünmek bile istemiyorum.

2-Parti bizim kurduğumuz parti olmaktan çıkmıştır.

3- İyi partinin siyasi yelpazedeki yeri belli değildir. Parti ne devedir ne kuştur.

4- En önemlisi, partinin Türkiye'yi yönetmek gibi istek arzu ve iradesi yoktur. İktidar olmaktan ve muhalefetten düşmekten korkuyor.

Uşak İl Genel Meclisi Başkanlığına CHP’li Kadir Uslu Seçildi Uşak İl Genel Meclisi Başkanlığına CHP’li Kadir Uslu Seçildi

5-Parti yönetimi kamu parası ile bir elleri balda diğer elleri balda sefa sürüyor.'' ifadelerini kullandı.

Editör: Mehmet Alperen CİNCİ