Devşirme Aday Sorunu Büyüyor

Cumhuriyet Halk Partisi yerel seçimlere aday adaylarının gövde gösterileriyle güçlü bir giriş yaptı.Aday adaylarının bireysel kaliteleri dolu dolu bir aday adaylığı sürecini yanında getirirken sırasıyla AK Parti-Mhp ve İyi Parti'de siyaset yapan Durmuş Yılmaz isminin bir anda anketlerde çıkması kafaları karıştırdı.

Adaylarda Öz evlat sorunu yaşandı

Aday Adayları her platformda CHP'nin yıllardır mücadele veren evlatları oduklarını ifade ederken partideki ilk çatlak Prof.Dr. Barış Metin ile Milletvekili Ali Karaoba arasında yaşandı.Barış Metin'in ''Durmuş Yılmaz ismini kim çıkardı,Biz Partinin yılardır mücadele eden evlatları değilmiyiz''sorusu üzerine Milletvekili Ali Karaoba ile  Eşme'de büyük bir tartışma yaşadıkarı öğrenildi.

Adaylara Yakın isimler Sevinç Yazgan'ın paylaşımını yüksek sesle kınıyor

Sevinç Yazgan 'Özkan Yalım'ı hedef alan ''Yalım Neden Korkuyor'' başlıklı bir paylaşımı yeniden paylaşmış ve tabanda bu paylaşımından dolayı tarafsızlığını yitirdiğine yönelik bir çok kınamaya maruz kalmış ve bunun üzerine aşağıdaki paylaşımı sildiği öğrenildi.

Partililerden bazıları ''İl Başkanı Disiplin Suçu işliyor'' 

Halkçı Liseliler Kurucu Genel Başkanı ve Özkan Yalım'ın Danışmanı Doğukan Kurnaz yaptığı açıklamada;

''Cumhuriyet Halk Partisi 100 yılı geçmiş bir geleneğe sahiptir.  Belki taze il başkanı bilmeyebilir hatırlatmak isterim. CHP Tüzük ile yönetilir. Anlaşılan Sayın İl Başkanı Yazgan il başkanı olduğu partinin tüzüğünü okuma gereğini hiç duymamış.

Bir il başkanı tarafsız olmalıdır. İl başkanın olarak yaptığı bu paylaşım büyük bir disiplin suçudur.

Uşak İl Genel Meclisi Başkanlığına CHP’li Kadir Uslu Seçildi Uşak İl Genel Meclisi Başkanlığına CHP’li Kadir Uslu Seçildi

Bu paylaşım hakkında disiplin kurulunu göreve davet ediyorum. Umarım disiplin kurulu gerekli incelemeleri gerçekleştirir.

Tarafsız olması gereken fakat kendi hırs ve adam kayırması nedeniyle   tarafsız olmayan bir il başkanının genel seçim sonuçlarının ve uzun yıllar sürecek olan iç çekişmelerin yarattığı tahribat uzun yıllar düzeltilemez.  Böylesi bir açıklamayı acemice yapan il başkanını kınıyorum''dedi.

 

Editör: Mehmet Alperen CİNCİ