Beypazarı Eyriova, kapaklı yaylaları başta olmak üzere, Keltepe bölgesi ve Depel arkası köyleri civarında geyik sayısının ve Domuz popülasyonunun oldukça arttığı bildirildi.

Bölge köylüleri, geyiklerin sürüler halinde gezdiklerini belirterek, ''Geyik sayısı oldukça arttı, hepsi birlikte bağ bahçeye girdiklerinde bahçelerimiz harabeye dönüyor ve çok zarar veriyor'' diye konuştular.

Geyik avı konusunda bilgi veren yetkililer de özel izinle yapılan avlanmalarda, avcıların görevliler tarafından titizlikle takip edildiğini belirterek, avlanma izni çıktığında avlanacak geyik sayısı kadar Belediyelere para aktarıldığını hatırlattılar.

Henüz bu yıl daha Geyik avı sezonunda, geyik başına ödenecek miktarın belirlenmediğini, bunun yapılan ihale ile belirlendiğini kaydettiler.

Yetkililer geyik avının yasak olduğunu kaydederlerken, ancak özel izinle avlanma yapılabileceğini, bununda belli başlı kurallarının bulunduğunu bildirdiler.

Domuz avı fiyat tarifesi belirlendi:

Domuz avı fiyat tarifesinin belirlendiğini kaydeden yetkililer, yabancı uyruklu avcı için Domuz başına 12 bin TL, yerli avcı içinde domuz başına avcıların 6 Bin TL, Doğa Koruma Milli Parklar genel Müdürlüğü hesabına paraların yatırılması gerektiğini kaydettiler.

Kaçak anlama ve izinsiz anlamalar dolayısıyla Doğa Koruma Milli Parklar şefliği ekiplerinin geceli gündüzlü denetimlerde bulundukları öğrenildi.